Har haft ett muffinsrecept liggandes som jag velat prova länge så igår hade jag både tid och alla 4 ingredienser hemma för att kunna göra dem. Och eftersom de var lika goda som de såg ut att vara så tänkte jag dela med mig av receptet.
Gluten- och mjölkfria chokladmuffins
2 mogna bananer
3-4 msk honung, helst flytande
2 dl jordnötssmör (funkar säkert med andra nötsmör med)
3 msk kakaopulver
Att göra
1. Ställ ugnen på 225 grader
2. Blanda alla ingredienser antingen för hand eller i en mixer, vad som är smidigast beror nog på hur mogna bananerna är.
3. Ställ ut 6-8 st muffinsformar på en plåt. Min smet räckte bara till 6 st..den kan ha minskat i mängd under tillredningen.
4. Pluppa i smeten i formarna. Använd två matskedar så går det relativt enkelt.
5 In i ugnen i ca 15 minuter. Vänta med att äta tills de kallnat något, annars var de lite ostyrsliga.
Jag åt min(a) med lite grädde och blåbär men de är minst lika goda som de är.
Enjoy!